ПРАВИЛА
И УСЛОВИЯ

 1. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Всички продукти и услуги, предлагани в онлайн Магазин за цветя Flower Dreams Варна www.flowerdreamsbg.net, се предоставят oт ДЗЗД Палмос с Булстат и ЗДДС : BG177166181 с адрес на управление ул.Чонгора 13, гр.Варна при условията и правилата, изброени по-долу:

С използването на уеб сайта и поръчването на продукти или услуги през него, Вие се съгласявате и приемате всички изброени правила и условия.

В случай, че не сте съгласни с условията и правилата, описани на тази страница, имате право да се въздържите от ползването му. В противен случай автоматично се счита, че приемате всички правила и условия, описани на този сайт.

 

 1. ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

2.1. Продуктите, показани на Сайта, се предлагат за продажба на лица над 18-годишна възраст (наричани по-долу “Потребител(и)”). или “Вие”), действащи по причини, които не са свързани с търговската дейност, занаятчийската, предприемаческата или професионалната дейност, която извършват. Закупуването на Продуктите на Сайта е разрешено само на лица, които са навършили 18 години, или на лица под 18 години със съгласието и под надзора на родител или настойник. www.flowerdreamsbg.net не събира съзнателно лична информация на Сайта от или за непълнолетни лица. Продуктите, предлагани за продажба на Сайта, могат да бъдат закупувани и изпращани само в държавите, посочени на Сайта.

 

2.2. Преди да потвърдите и изпратите Поръчката за покупка, трябва внимателно да прочетете настоящите Условия за продажба. Те могат да бъдат разгледани и изтеглени от Сайта. Настоящите Условия за продажба, заедно с Политиката за поверителност, Страницата с въпроси и отговори и Условията за ползване на Сайта, съдържат правилата, които уреждат договора между Вас и www.flowerdreamsbg.net за закупуване на продукти чрез Сайта.

 

 1. ПРОЦЕДУРА ЗА ПОРЪЧКА
  • Поръчка на продукт от нашия онлайн магазин flowerdreamsbg.netможе да направите по следните начини:
 • онлайн 24 часа в денонощието / 7 дни в седмицата на flowerdreamsbg.net
 • на телефон 0883/399 344 от понеделник до събота – 8:30 до 19:30 часа и неделя от 9:30-18:30ч.
 • на място в Магазин за цветя Flower Dreams Варна на ул.Роза 9, гр.Варна.
 • Поръчките, направени онлайн и платени извън работното време на магазина, се потвърждават на следващата сутрин.
 • Експресни поръчки можем да доставим в рамките на поне 3 часа след извършване на плащането на поръчката и само в рамките на гр. Варна.
 • Добре е да поръчате поне един ден предварително, но колкото по-рано, толкова по-добре.
 • Заплащането следва да се извърши минимум 3 часа преди часа, който сте посочили за доставка.
 • Имате право да посочите удобен час в който да бъде извършена доставката, но това не гарантира на 100%, че ще бъде доставено в желания от Вас час като това зависи от натовареността на магазина.
 • Доставките се извършват само за рамките на област Варна от куриер на магазина с цел доставянето им в перфектен вид и получаването на идеалната изненада.
 • Поръчките се извършват, най-рано 3 часа след като сме получили заплащането по направената от Вас поръчка.
 • Всяка една доставка се извършва единствено и само след извършено плащане от Ваша страна и потвърждение от наша страна на подадения от Вас телефон или имейл адрес, че сумата е получена и доставката ще бъде извършена.
 • Необходимо е да попълните всички задължителни полета във формата за поръчка, за да бъде тя коректно изпълнена в срок.
 • Всички артикули в категория “Други подаръци” се предлагат само като добавка към цветя.
 • Забранена е поръчката на доставка на алкохол като добавка към цветя за лица под 18годишна възраст. При установяване на нарушение от страна на потребителя направил поръчката, flowerdreamsbg.net си запазва правото да не достави поръчаният артикул.
 • flowerdreamsbg.net не поема отговорност за провалени доставки, в случай на неправилно въведен, неточен или непълен адрес, поради отсъствие на получателя на посочения адрес, поради неправилно въведено име на получателя, поради отказ на получателя да приеме доставката или при нежелание/невъзможност на получателя да отвори на куриера или да приеме неговите телефонни обаждания.
 • Поради сезонният характер на цветята и в случай, че някои от поръчаните цветя не са налични в момента на поръчката, то те ще бъдат заменени от равностойни по естетика и цена цветя по преценка на флориста.


4 СТЪПКИ ПРИ ПОРЪЧКА:

4.1. За да закупите продукт, трябва да изберете продукта(ите), който Ви интересува  и да бъде(ат) добавен(и) в кошницата Ви за пазаруване. Няма да е възможно да запазите кошницата, за да продължите с покупката на по-късен етап. Ако процедурата за покупка не бъде завършена, всички артикули, включени в текущата Ви кошница, ще бъдат изтрити и ще трябва да започнете нова процедура за покупка. Процедурата за продажба ще се счита за приключена само когато изпратите поръчката за покупка в www.flowerdreamsbg.net, като кликнете върху бутона “Поръчка” в края на страницата за проверка.

4.2. За да завършите покупката на продуктите, трябва да попълните и изпратите формуляра на www.flowerdreamsbg.net с предложението за поръчка в електронен формат (наричан по-долу “формуляр за поръчка”), като следвате инструкциите на сайта. За да изпратите поръчката, ще трябва да предоставите личните си данни, включително датата си на раждане, данните за плащане и да приемете настоящите Условия за продажба, като отбележите съответната отметка. Преди да изпратите Поръчката, Ви приканваме внимателно да се запознаете с обобщената информация за основните характеристики на всеки поръчан от Вас продукт, с подробностите за разходите за доставка, приложими към Вашата поръчка, с условията за упражняване на правото Ви на отказ (“Информация за правото на отказ”) и с Политиката за поверителност.

 

4.3. С подаването на Поръчка за покупка Вие приемате и се задължавате да спазвате при изпълнението на Договора с wwwflowerdreamsbg.net Условията за продажба. За да изпратите формуляра за поръчка за покупка на продукти на Сайта, трябва да приемете тези Условия за продажба.

 

4.4 Възможно е да коригирате евентуални грешки в информацията, въведена по време на процеса на покупка до подаването на поръчката, като следвате конкретната процедура за промяна, посочена на Сайта. С изпращането на Формуляра за поръчка потвърждавате, че сте прочели цялата информация, предоставена Ви по време на процедурата за покупка, и че напълно приемате Общите условия, тъй като те ще бъдат обвързващи след финализиране на покупката.

 

4.5. В края на процедурата по закупуване wwwflowerdreamsbg.net препоръчва да отпечатате или запазите копие от Условията за продажба, заедно с копие от Политиката за поверителност и информацията за правото на отказ. Ще получите имейл на адреса, който сте въвели във формуляра за поръчка, потвърждаващ, че поръчката е направена и че приемате Политиката за поверителност, Информацията за правото на оттегляне и Условията за продажба, които ще получите като прикачени файлове към посочения имейл. Формулярът за поръчка ще бъде съхраняван в базата данни на wwwflowerdreamsbg.net , най-малко за времето, необходимо за обработване на поръчките, и във всички случаи в рамките на сроковете и при условията на приложимите закони. Потребителите ще могат да получат достъп до формулярите си за поръчки по всяко време чрез секцията “Моят профил” или като се свържат с отдел “Обслужване на клиенти” (наричан по-долу “отдел “Обслужване на клиенти”).

 

4.6. Ние си запазваме правото да отказваме поръчки, направени от Потребители, ако по своя преценка считаме, че те не отговарят на изискванията за подаване на поръчка за покупка или с които е в ход правен спор относно предишна поръчка, или по друга законна причина, без да е необходимо да предоставяме мотиви за това. Ние си запазваме правото да ограничим или да не изпълним поръчки, които по наша преценка изглеждат извършени с търговска и/или професионална цел.

 

 1. 5. ДОСТЪПНОСТ

5.1. Ние не гарантираме наличността на предлаганите на Сайта артикули, тъй като те подлежат на ограничения в наличностите. Приканваме Ви да проверите наличността на артикулите, предлагани на Сайта, в момента на покупката.

 

5.2. В случай на временна неналичност на поръчаните от Вас продукти wwwflowerdreamsbg.net ще Ви информира в рамките на 5 работни дни (и във всички случаи в рамките на срока за доставка, посочен по-долу) по електронна поща или чрез телефонно обаждане. Ако Продуктът/ите не е/са наличен/и, няма да бъде удържана сума от метода на плащане, използван по време на покупката. Ако сумата на покупката вече е била начислена, сумата ще бъде възстановена в рамките на 30 дни.

 

 1. 6. ПОТВЪРЖДАВАНЕ И ПРИЕМАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

6.1. Процедурата по поръчката е завършена, когато опцията “Поръчка” е налична за избор. След като формулярът за поръчка бъде изпратен, поръчката ще бъде изпратена на wwwflowerdreamsbg.net за обработка и производство и не може да бъде променяна или отменяна.

 

6.2. Потвърждението на поръчката ще се счита за доказателство за Вашето приемане на разпоредбите на настоящите Условия за продажба, Политиката за поверителност и информацията за правото на отказ. Данните, записани от wwwflowerdreamsbg.net на неговия сървър, ще се разглеждат като доказателство, че сделката между Вас и ДЗЗД ПАЛМОС е била осъществена.

 

 1. 7. ЦЕНИ И ПЛАЩАНЕ

7.1. Цените на Продуктите, които се предлагат за продажба на Сайта, са в български лева. Въпреки че ще положим всички възможни усилия, за да гарантираме, че всички цени, показани на Сайта, са точни и актуални, не можем да изключим, че могат да възникнат грешки. Ако грешка в цената на поръчаните от Вас продукти бъде установена след като wwwflowerdreamsbg.net Ви е изпратил разписката за потвърждение, но преди потвърждаването на поръчката, wwwflowerdreamsbg.net ще се свърже с Вас и ще Ви попита дали искате да потвърдите отново поръчката на правилната цена или да я отмените. Ако wwwflowerdreamsbg.net не е в състояние да се свърже с Вас, той ще анулира поръчката.

 

7.2. Сумата, която се появява в края на процедурата за покупка, преди поръчката да бъде потвърдена, включва и разходите за доставка.

 

7.3. Налични са следните начини на плащане:

– в брой при доставка. В случай, че адресът за плащане и адресът за доставка са различни, можете да заплатите на място в магазина ни на ул. Роза 9 в рамките на деня, в противен случей попълнете полетата за данни на изпращача.

– чрез системата на MyPos.bg, като направите картово плащане чрез виртуален пос терминал.

– чрез системата на Epay.com

– чрез банков превод, като направите плащане директно в банковата ни сметка. Моля, използвайте идентификационния номер на поръчката си като референция за плащане. ДЗЗД “Палмос” IBAN: BG 98ST SA93 0000 2499 4256 BIC: STSABGSF

– чрез системаа на PayPal

 

7.4. Закупените продукти ще бъдат изпратени само след Вашето плащанe www.flowerdreamsbg.net също така си запазва правото да провери данните от PayPal акаунта Ви след покупката, ако възникнат някакви аномалии във връзка с транзакцията или има основания да се подозира измама и/или неоторизирано използване на посочения начин на плащане.

 

 1. ДОСТАВКА

8.1 Продуктите ще бъдат изпратени на адреса, посочен при попълване на формуляра за поръчка.

 

8.2 Разходите за доставка се поемат от Вас и ще бъдат посочени във формуляра за поръчка и свързаната с него фактура.

 

 1. ПРОМЕНИ И КОРЕКЦИИ НА УСЛОВИЯТА

9.1. www.flowerdreamsbg.net си запазва правото да променя или коригира настоящите Условия за продажба, Политиката за защита на личните данни и Информацията за правото на отказ, както и продуктите, предлагани за продажба на Сайта, и техните цени, по всяко време и без да Ви уведомява. www.flowerdreamsbg.net  Ви приканва да проверявате внимателно Условията за продажба и Политиката за поверителност всеки път, когато използвате Сайта, за да направите покупка.

 

9.2. Въпреки това понякога може да има печатни грешки, неверни твърдения или пропуски (наричани по-долу “грешки”) по отношение на описанието на Продукта, цената, всякакви промоции, оферти и наличност на съответния Продукт. www.flowerdreamsbg.net  си запазва правото, по всяко време и без да Ви уведомява, да поправя такива грешки, да променя или актуализира информацията, да отменя оферти, съдържащи такива грешки, и да отменя всяка поръчка по всяко време преди изпращане, дори след изпращане на поръчката и дори ако формулярът за поръчка е бил потвърден и сумата е била начислена по метода за плащане, използван по време на покупката. При такива обстоятелства сумата, начислена по метода на плащане, използван по време на покупката, ще ви бъде възстановена.

 

9.3. Всички промени и/или корекции, споменати по-горе, ще се прилагат само за поръчки за покупка, подадени след датата на промяната или корекцията, извършена от www.flowerdreamsbg.net В частност, ще Ви бъдат начислени сумите, които се появяват на Сайта в момента на потвърждаване на поръчката, при условие че поръчаните продукти са налични към този момент.

 

 1. СЪОТВЕТСТВИЕ НА ПОРЪЧКИТЕ

10.1. Продуктите трябва да бъдат проверени от Вас в момента на доставката им, за да се уверите, че те отговарят на поръчаните от Вас продукти.

 

10.2. Всякакви нередности, установени в момента на доставката (включително, без да се ограничава, всякаква намеса или повреда на опаковката, повреда на Продуктите, липсващи елементи по отношение на транспортния документ, несъответствие с поръчаните Продукти, дефектни Продукти и др.) могат да бъдат посочени от Потребителя директно на Превозвача, като се впише ръчно написан и подписан коментар в товарителницата. При такива обстоятелства Потребителят няма да бъде задължен да приеме Продуктите и може да ги върне директно на Куриера.

 

 1. ПРАВО НА ОТТЕГЛЯНЕ

11.1 Потребителите имат право да се откажат от договора за покупко-продажба, сключен с www.flowerdreamsbg.net чрез Сайта, без да заплащат каквито и да било неустойки и без да посочват причини, в рамките на 2 (два) работни дни преди датата на доставка на продуктите, закупени на Сайта.

 

11.2 За да упражнят правото си на отказ, Потребителите са длъжни да се свържат с нас до 2дни преди насрочният ден за доставка.

 

11.3 Възстановяването на суми ще бъде извършено по същия начин на плащане, използван по време на покупката.

 

11.4 Сумите, платени по време на покупката, ще бъдат възстановени възможно най-скоро и във всеки случай в рамките на 30 (тридесет) дни от датата, на която www.flowerdreamsbg.net за първи път е узнал за упражняването на правото на отказ от страна на Потребителя, активирайки процедурата за възстановяване на суми, и при условие че са изпълнени условията, описани в член 11.3 по-горе.

 

11.5 Ако Получателят на Продуктите, посочен във Формуляра за поръчка, не е лицето, извършило плащането на дължимите суми за закупуването на Продуктите, www.flowerdreamsbg.net ще възстанови сумата на лицето, извършило плащането.

 

 1. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ ЗА НЕСЪОТВЕТСТВАЩИ ПРОДУКТИ

12.1. С приемане на условията на сайта и направата на поръчка на даден продукт потребителят се съгласява, предвид сезония характер на цветята и липсата на наличност на някои от поръчаните цветя, че те могат да бъдат заменени след изричното информиране на потребителя, със сходни по-стойност и вид цветя по усмотрение на флориста. Потребителят има право да поиска доставката да съответства на поръчката или ако поръчаните продукти не са налични, да анулира поръчката преди нейната изработка. Ако сумата на покупката вече е била начислена по метода на плащане, използван в момента на покупката, сумата на покупката ще бъде възстановена в рамките на 30 дни.

 

12.2. Анулирането на поръчката и исканията за връщане и възстановяване на суми, свързани с всеки продукт, закупен на Сайта, трябва винаги да се извършват по следния начин:

 

(А) В рамките на срока, посочен в член 14.2, Потребителите ще трябва да информират www.flowerdreamsbg.net за всяко евентуално промяна или отказ от поръчката, като изпратят имейл на адреса, посочен в раздел “Контакти” на Сайта, както е поискано в края на процедурата за връщане.

 

 1. ОГРАНИЧЕНИЯ НА ГАРАНЦИЯТА

13.1 Продуктите, предлагани за продажба на Сайта, се доставят “според наличността”. www.flowerdreamsbg.net не предоставя никаква гаранция, изрична или подразбираща се, която да надхвърля описанието на Продуктите, включено във Формуляра за поръчка. В частност, не предоставя никакви гаранции, независимо дали изрични или подразбиращи се, (I) свързани с функционирането или съдържанието на Сайта, (Ii) свързани с липсата на вируси на Сайта и сървърите, които го хостват, или в електронната поща, или (Iii) че данните, събрани на Сайта, са защитени от достъп от хакери или други неоторизирани потребители.

 

www.flowerdreamsbg.net изрично отхвърля всякакво задължение за актуализиране или преразглеждане на материалите, съдържащи се в Сайта. Потребителят поема пълна отговорност за всички рискове, свързани с използването на Сайта.

 

 1. ОТГОВОРНОСТ

14.1. www.flowerdreamsbg.net носи отговорност за всякакви дефекти на Продуктите, предлагани на Сайта, в съответствие със съответните директиви на ЕО, и по-специално с принципите и процедурите, включени в Европейската директива 1999/44/ЕО).

 

14.2. Гаранцията за продуктите, предоставяна от www.flowerdreamsbg.net е валидна, ако са изпълнени и двете изброени по-долу условия:

 

А) Дефектът e установен повреме на доставката на Продуктите;

 

Б) Потребителят подава официална рекламация, свързана с неизправностите, в рамките на деня, на която е открита неизправността.

 

По-специално, в съответствие с член 130 от Кодекса за защита на потребителите, в случай на несъответствие Потребителят има право да получи безвъзмездно поправка или замяна на несъответстващия продукт или да получи подходящо намаление на цената, или да развали договора, отнасящ се до спорните продукти.

 

14.3. Всякакви претенции трябва да бъдат предявени по електронна поща на адреса, посочен в раздел “Контакти” на Сайта.

 

14.4 При никакви обстоятелства www.flowerdreamsbg.net, не носи отговорност за каквито и да е вреди от какъвто и да е вид, включително като неизчерпателен пример, преки, косвени, случайни или последващи вреди, които могат да възникнат за Потребителите и които произтичат пряко или непряко от използването или невъзможността за използване на Сайта от страна на Потребителите, от това, че Потребителите са разчитали на информацията, съдържаща се в Сайта, или от грешки, прекъсвания в обслужването, анулиране, влошаване или повреждане на файлове или електронни съобщения, софтуерни грешки, вируси или дефекти, забавяне във функционирането или предаването, липса на комуникация, кражба, унищожаване или неоторизиран достъп до www.flowerdreamsbg.net данни, програми или услуги.

 

14.5 www.flowerdreamsbg.net няма да носи отговорност за забавяне или неизпълнение на поръчката поради обстоятелства, които са извън неговия разумен контрол.

 

 1. ОБЕЗЩЕТЕНИЕ
 1. www.flowerdreamsbg.net се съгласява да защитава, обезщетява и освобождава Потребителя от всякаква отговорност за и срещу всякакви искове, щети, разходи или разноски, включително правни разноски, произтичащи от или свързани с използването на Сайта и/или нарушаването на която и да е декларация, гаранция или друга разпоредба в настоящите Условия за продажба.
 1. СПРАВКИ

16.1 Настоящите Условия за продажба се уреждат от българското законодателство, с особено внимание към Кодекса за защита на потребителите 602-01-26/25.04.2006 г. (Регламент за електронна търговия), без да се засягат други разпоредби, преобладаващи в страната на обичайно местоживеене на Потребителя, извършващ покупката. Всички спорове ще бъдат отнесени към изключителната юрисдикция на компетентния съд по местоживеене или местопребиваване на Потребителя или, по избор на Потребителя, към българския съд в София.

 

16.2 Ако някоя от разпоредбите, съдържащи се в настоящите Условия за продажба, бъде призната за невалидна, нищожна или неприложима по някаква причина, тази разпоредба ще се счита за отделна и няма да засегне валидността и приложимостта на останалите разпоредби.

 

16.3 www.flowerdreamsbg.net също така уведомява своите потребители, че за да се разреши извънсъдебно спор, породен от договор за продажба, финализиран онлайн, и без да се засяга правото на потребителя на достъп до защитата на съдебната система, е възможно да се подаде онлайн иск на европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС) на следния адрес: В съответствие с разпоредбите на Законодателен указ № 130 от 6 август 2015 г. и Регламент (ЕС) № 524/2013 на Европейския парламент и на Съвета от 21 май 2013 г. относно разрешаването на потребителски спорове онлайн.

 

 1. АВТОРСКО ПРАВО И ТЪРГОВСКИ МАРКИ

17.1.Цялото съдържание на Сайта www.flowerdreamsbg.net включително търговски марки, авторски права, корпоративни изображения, произведения, изображения, снимки, диалози, музика, звук, видео, документи, дизайни, фигури, лога, менюта, уеб страници, графики, цветове, модели, инструменти, печатни знаци, рисунки, диаграми, макети, методи, процеси, функции и софтуер (общо наричани “Съдържанието”), е собственост и/или е разработено изключително от www.flowerdreamsbg.net В магазина се използват само законно предоставени/копирани графики, които са безвъзмездни.

 

17.2.Потребителят не трябва да възпроизвежда, публикува, разпространява, разглежда, променя, създава произведения от или да се възползва по какъвто и да е начин, изцяло или частично, от Съдържанието.

 

17.3. www.flowerdreamsbg.net има право да предявява претенции за собственост върху всяко съдържание, публикувано на Сайта, по всяко време, както и да се противопоставя на всяко използване, изопачаване или модифициране на такова съдържание.

 

 1. НАШИТЕ ПРАВА

18.1. www.flowerdreamsbg.net може, по свое усмотрение, да изтрие профила на Потребителя или да забрани на Потребителя да използва Сайта по всяко време. www.flowerdreamsbg.net си запазва правото да променя, спира или прекъсва функционалността или съдържанието на Сайта по всяко време и без предварително уведомление.

 

 1. КОНТАКТИ

19.1 Ако имате оплакване или се нуждаете от информация или съдействие във връзка със Сайта или процедурата за покупка, моля, изпратете имейл на адреса, посочен в раздел “Контакти” на Сайта.